Beadings

Wednesday 12 September 2018

samosa

SAMOSA DAGING
Bahan-bahan:
1 bungkus kulit popia

400 gm daging kisar - ramly
2 biji kentang - dipotong dadu kecil
2 labu bawang besar - dipotong dadu kecil*
3 ulas bawang putih - tumbuk*
2 sudu serbuk kari daging
Garam
Serbuk perasa
Daun sup - potong halus
Cara:
1. Panaskan 2 sudu minyak masak, tumiskan bahan bertanda * hingga kekuningan.
2. Masukkan serbuk kari, daging dan kentang, masak diatas api kecil hingga kentang menjadi lembut, letak sedikit air jika perlu.
3. Masukkan garam dan serbuk perasa secukup rasa.
4. Akhir sekali masukkan daun sup, sejukkan.
5. Ambil sekeping kulit popia, isikan inti ke atas kulit popia tu, tutup lipat tiga segi dan gamkan menggunakan putih telur. Ulang hingga habis.
6. Panaskan minyak, goreng hingga garing. Siap sedia untuk dihidangkan.
## kalau x makan daging boleh tukar kepada ayam kisar ye

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...