Setiap hari, sentiasa pening nak masak apa .... Buka peti sejuk, konon nak jadi Chef Sher (5 rencah 5 rasa) last last jadi (1 rencah 1 rasa).
Inilah kari udang ala dalca yang terhasil ... blend sambal belacan, goreng 3 ekor ikan selar dan goreng ayam kunyit. Itu lah hidang tengahari yang simple tetapi menyelerakan. Alhamdullillah.
Resipies
3 biji Bawang Merah - di mayang
2 bij1 Bawang Putih - dihiris
3 sudu besar Kari ikan - bancuh bersama sedikit air
1 tangkai daun kari
1cm halia
2 sudu besar minyak masak
200g udang
timun
ubi kentang
lobak merah
1 cwn santan /susu
kira ok la tu kak ju. considered complete meal already ape.. yus kat sini tinggal 2 beranak je ni. En. Suami x de kat rumah - attn kursus 3 bulan kat PD. So, nak masak mcm tak berbaloi la pulak kan kan kan?
ReplyDelete