Beadings

Tuesday 8 March 2011

Lauk apa hari ni ....

Setiap hari, sentiasa pening nak masak apa .... Buka peti sejuk, konon nak jadi Chef Sher (5 rencah 5 rasa) last last jadi (1 rencah 1 rasa).

Inilah kari udang ala dalca yang terhasil ... blend sambal belacan, goreng 3 ekor ikan selar dan goreng ayam kunyit.  Itu lah hidang tengahari yang simple tetapi menyelerakan.  Alhamdullillah.

Resipies

3 biji Bawang Merah - di mayang
2 bij1 Bawang Putih - dihiris
3 sudu besar Kari ikan - bancuh bersama sedikit air
1 tangkai daun kari
1cm halia
2 sudu besar minyak masak
200g udang
timun
ubi kentang
lobak merah
1 cwn santan /susu

1 comment:

  1. kira ok la tu kak ju. considered complete meal already ape.. yus kat sini tinggal 2 beranak je ni. En. Suami x de kat rumah - attn kursus 3 bulan kat PD. So, nak masak mcm tak berbaloi la pulak kan kan kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...