Beadings

Tuesday 24 October 2017

Semperit





Minggu lps pergi ke petronas .. dlm tu ada biskut dahlia. Ahboy minta beli.. hu..hu sbb sikit tak jadila beli.

So Cuti2 depavalli ni..cikju teringin nak bkr n biskut dahlia.so minta la si ahboy tolong. selalu buat  sensorang, jd malas nak menyemperit.. perit jari dibuatnya.


Buat biskut dahlia ni kena ada kesabaran dlm menekan acuan semperit ni .


Resipi

250 g marjerin planta bkn butter
2 biji telur kuning
1sudu esen vanila
1 cwn gula ising
Sangai dlm kuali
1 cwn tpg jagung
1 1/2 cwn tpg kastard b&p or bird custard
2 1/4 - 2 1/2 cwn tpg gandum
Ceri ..(abaikan klu x de)

Cara2

Mula2 sukat tpg2 dan sangai dan sejukkan dulu.
Pukul marjerin, gula sehingga sebati. Masukkan telur n esen dan pukul lg.
Masukkan tpg2 tadi. Sebati boleh lah menyemperit adunan..
Bakar dlm oven.

Suhu 180c
Min 15-20 min
Mode - oven n kipas

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...